Hétfő - Péntek 9:00 - 16:00
Zsemlékes út 25. fsz./4.
1165 Budapest
+36 30 280 4060

Működési hatékonyság

Működési hatékonyság fejlesztés

 1. Cégátvilágítás
 2. Dokumentáció készítése
 3. Szerkezeti, szervezeti felépítés
 4. Szervezet létrehozása
 5. Oktatás – Az „új”/átalakított cég szerkezeti és szervezeti felépítésének ismertetése
 6. A meglévő rendszerek felülvizsgálata
 7. Az új rendszer bevezetése, régi rendszerek helyreigazítása

  1. Cégátvilágítás
  A lehető legrövidebb idő alatt megismerjük az üzleti vállalkozás működését, stratégiáját, szervezeti felépítését, a munkafolyamatok tendálását, a cég folyamataiban részt vevő csoportok, azon belül is a vezetők és beosztottak feladatait, egymással való kapcsolatát, munkamorálját, problémáit. Nagyvonalakban átvilágítjuk a cégen belül működő informatikai rendszerek szerepét, annak használatát és korszerűségét.

  2. Dokumentáció készítése
  A cégátvilágítás során nyert adatokat, eredményeket, tapasztalatokat, elemzéseket megosztjuk a cég tulajdonosával egy dokumentációban foglalva, feltárva az általunk észlelt hibákat (vagy éppen a tökéletességeket) és azok kijavításának lehetőségeit. A dokumentáció elkészítésekor teljes tárgyilagosságra törekszünk, segítve ezzel a cég tulajdonosának/vezetőjének optimális döntését a további lépések szükségességének megítéléséhez.

  3. Szerkezeti, szervezeti felépítés
  A lehetőség közül kiválasztott, helyes irányvonal meghatározása után, a cég vezetésével közösen elindul a cég szerkezetének és szervezetének megkomponálása és létrehozása.Elkészítjük a cég szerkezeti és szervezeti felépítésének ábráját, és ha az jóváhagyásra kerül, akkor elindul a fizikai megvalósulása.
  A szerkezeti rendszerben létrehozzuk a cég gördülékeny és helyes működéséhez szükséges csoportok hierarchikus működését és egymással való helyes kapcsolatát, kommunikációs szintjét. Szorosan meghatározzuk a csoportok feladatát és döntési jogkörét.A szervezeti felépítésben javaslatot teszünk a helyes és hierarchikus vezetési (átfogóbb és részletes) szintekre, a csoportok munkaerő igényére, a munkaerő feladataira (főbb pontokba szedve).   
   
  4. Szervezet létrehozása
  Amennyiben a szervezeti felépítést elfogadja a cég vezetése, elindítjuk a folyamatot. Ez állhat egyrészt munkaerő keresésből, munkaerő átcsoportosításból, vagy éppen leépítésből. Ha szükséges a helyes szervezeti felépítéshez, megkeressük – akár cégen belül is - a felsővezetői posztok betöltésére alkalmas személyt, de az irodavezetőn át, a recepciós munkatárs felkutatásáig, minden egyes – kizárólag szükséges – posztot betöltünk, akár a meglévő munkaerő állományból vagy külsős interjúztatással is.
  Ha igény van rá a felépített szervezet tagjainak elkészítjük a munkaköri leírását.

  5. Oktatás – Az „új”/átalakított cég szerkezeti és szervezeti felépítésének ismertetése
  Ahhoz, hogy a létrehozott „új vállalkozás” jól tudjon működni, meg kell ismertetni a cég minden egyes résztvevőjével annak felépítését, fontosságát. Ahhoz, hogy ebben az új stratégiában minden tag hasznos legyen és hasznosnak érezze magát, el kell magyarázni a szervezetben elfoglalt helyét és a posztjának a fontosságát, a többiekkel való kapcsolatát.A csoportoknak 2-3 órás oktatás keretén belül elmagyarázzuk a létrehozott szervezet felépítését, a szóban forgó csoport elhelyezkedését, a csoporton belül dolgozó vezetők és kollegák munkájának fontosságát és helyét a szervezeten belül.

  6. A meglévő rendszerek felülvizsgálata
  Ha egy üzleti vállalkozás sikeresen akar működni nem csak a szerkezet és szervezet helyes működésére van szükség, hanem a cég számára hasznos nyilvántartási rendszerek, szoftverek helyes alkalmazására is.Itt részletesen átvizsgáljuk a cég rendszereit, javaslatot teszünk a rendszer esetleges hibáinak kijavítására, vagy javasoljuk – ha azt szükségesnek és megoldhatónak látjuk – egy vállalati integrált rendszer bevezetését, létrehozását. De előfordulhat az is, hogy egy-egy nyilvántartás másfajta rendszerben (házilag) történő vezetésére teszünk javaslatot.

  7. Az új rendszer bevezetése, régi rendszerek helyreigazítása
  Ebben a fázisban, vagy a meglévő rendszereket, egymással való kapcsolatukat, nyilvántartási formájukat javítjuk és kapcsoljuk össze, vagy egy teljesen modern és a vállalat vezetése számára rendkívül kényelmes, egyszerű és gyors integrált rendszert vezetünk be. Ez természetesen függ a cég anyagi helyzetétől és jövőbeni elképzeléseitől.
  A reális megítéléshez már itt szeretnénk megemlíteni, hogy ma már nagyon jó integrált rendszerek elérhető áron kaphatóak. Fantasztikus eredményességet produkálhatnak a mindennapi zárt rendszertől kapott friss adatok, a vállalat stratégiai és pénzügyi döntéseket hozók számára. Nem biztos, hogy a meglévő rendszerek toldozása-foldozása ugyan olyan eredményességet produkálhat, és az sem biztos, hogy olcsóbb megoldás.